شب یلدا
۱۹ آذر

یک دورهمی گرم و صمیمی در کنار بهترین های زندگیمان یلدا را جشن می گیریم، صدای پدرم را می شنوم که شعر حافظ را بلند می خواند. کلمات بسیار عرفانی و عمیق هستند. خم می‌شوم و در ظرف کوچکی مقداری انار می‌ریزم و روی آن‌ها مقداری نمک و پودر گلپر می‌پاشم و یک قاشق در دهانم می‌گذارم. آرل ها خیلی آبدار هستند، اما خیلی ترد هستند که من دانه ها را گاز می زنم. من همیشه طعم ترش و شیرین انار را در زمستان در ایران دوست داشتم. انار برای من یادآور شب یلدا است.

ایرانیان قرن هاست که شب یلدا را در ۳۰ آذر در ایران جشن می گیرند. این شب به طور مستقیم با خوردن غذاهای بسیار خوشمزه مرتبط است. این رسم است که با خانواده و دوستان دور هم جمع می‌شوند و در کنار خواندن اشعار حافظ و نوشیدن چای ایرانی از میوه‌ها و شیرینی‌های جشن می‌خورند.

همچنین برخی از خانواده ها در این شب آداب و رسوم خاصی برای خوردن انواع غذاهای محلی ایرانی دارند. بیایید ببینیم یلدا برای ایرانی ها چه معنایی دارد و ۷ نفر برتر که باید در شب یلدا غذا بخورند.

یلدا چیست؟

شب یلدا جشن انقلاب زمستانی است و طولانی ترین شب سال است. یلدا به معنای تولد است و به تولد میترا اشاره دارد. میترا ایزد نور و نماد نیکی در آیین زرتشتی باستان است. بنابراین شب یلدا در اصل جشن تولد دوباره خورشید و نور است. این به طور نمادین به پایان تاریکی در طولانی‌ترین شب سال اشاره دارد، زیرا خورشید بر تاریکی می‌کوبد و آن را می‌برد. در نتیجه ایرانی ها معتقدند که در این شب ماندن در خانه خوش شانسی است. آنها به گذراندن وقت با عزیزانشان تشویق می کنند تا از تاریکی شیطان در شب یلدا دور شوند.

۷ شب یلدا باید غذا و میوه خورد

به‌طور سنتی، در شب یلدا، ایرانی‌ها با میوه‌های جشن مانند انار، هندوانه، خرمالو، سنبل، خشکبار و آجیل سرو می‌کنند. علاوه بر این، شیرینی هایی مانند باقلوای ایرانی یا باسلغ از خوراکی های بسیار رایج در شب یلدا هستند. هیچکدام از مجالس ایرانی بدون نوشیدن چای ایرانی کامل نمی شود.

انار درجه یک

بدون انار خوردن شب یلدا نمی شود. انار بومی جنوب غربی آسیا، اطراف دریای خزر، شمال ایران است. علاوه بر این، انار نماد چرخه زندگی است. در شب یلدا خوردن یک کاسه انار یاقوتی براق اجتناب ناپذیر است. در برخی از خانوارها، ایرانی‌ها ترجیح می‌دهند در هنگام سرو، کمی گلپر روی آرل‌های انار بپاشند. اعتقاد بر این است که گلپر زمینی طبیعت سرد انار را متعادل می کند که می تواند از نفخ و ناراحتی در معده جلوگیری کند.

دیدگاه ها(03)

  1. مطلب زیبایی بود، امکانش هست طرز تهیه ی این کوکی آخری رو بذارید؟

    مینا سعادت آذر ۲۰, ۱۴۰۱ پاسخ
    1. لطفا دستور پخت این کوکی رو بفرمایید.
      ممنون

      ملیحه رضایی آذر ۲۰, ۱۴۰۱ پاسخ
      1. با سلام و عرض سپاس در حال آماده سازی می باشد.

        مدیر آذر ۲۰, ۱۴۰۱ پاسخ

دیدگاه بگذارید